° BLOK 1 (september – november 2021)

Van september tot eind november laten we onze jongeren samen met hun docent op onderzoek gaan naar wat hun theatraal met elkaar verbindt. We gaan op zoek naar hoe theater en verbeelding ons verbinden met elkaar. We creëren vrijplaatsen om te spelen en ensceneren. De insteek van dit 10-delig blok is Het zelfportret. We leven in een digitale cultuur waarin we heel veel foto’s delen maar wat laten we zien? Hoe ziet het ideale zelfportret uit? Wat steken we weg? Hoe zagen de portretten van vroeger eruit? En wat als je maar één kans zou krijgen voor het portret van je leven?

We onderzoeken de geschiedenis, de inhoud, vorm en de theatrale mogelijkheden van het zelfportret.

We eindigen dit eerste blok binnen de veiligheid van de repetitieruimtes.

Docenten: Anne Kuit, Laura Vroom, Wim De Winne, Hendrik Lebon, Dominique Collet, Thomas Hoebeke, Pepijn Lievens, Ferre Vuye, Michiel Soete, Tim Van Nuffel, Anouk David, Hilde De Clercq, Joram Kunde.

° BLOK 2 (januari – mei 2022)

Het tweede blok start in januari en loopt door tot aan het theaterweekend in mei. We gaan aan de slag met het overkoepelende thema:  DE WAARHEID BESTAAT NIET (of THEATER IS DE SCHOONSTE LEUGEN DIE ER BESTAAT)

Theater is goed kunnen liegen.Tenminste zo wordt dat toch vaak gezegd. Maar is dat ook zo?

Is theater niet juist eerlijk omdat iedereen weet dat het theater is en dus bij voorbaat niet ‘echt’? We liegen allemaal. Zonder op theater te staan.

En dat gemiddeld drie keer per dag. Waarom?

Omdat we mensen zijn?

Omdat de mens ‘als soort’ het  zonder te liegen nooit had overleefd?

Omdat de waarheid soms pijn doet?

Omdat het leven veel plezanter is als we een draai aan de waarheid geven?

Omdat het nu eenmaal de aard van het beestje is?

Maar wat is de plaats van ‘de waarheid’ ondertussen?

Hoe weten we nog wat we wel en niet mogen geloven?

In deze tijden van ‘alternative truth’ en ‘deep fake’ worden die grenzen toch ‘waar’ en ‘niet waar’ steeds vager. Een ideaal thema dus om in dit tweede blok te onderzoeken en vorm te geven.

Docenten: Tim Van Nuffel, Wim De Winne, Anne Kuit, Fée Roels, Anna Vercammen, Nona Demey, Mats Vandroogenbroeck, Patrick Vervueren, Ilja Van Autreve,  Anouk David, Hilde De Clercq, Joram Kunde.