Samen met JEF festival organiseren we een masterclass Bioscopologie!

Waarom bewegen acteurs zo grappig in een stille film? Hoe klonk de eerste ontploffing in een geluidsfilm? En wat zou Batman zijn zonder green-screen?

Ben je een echte filmfan en wil je er graag rond experimenteren met trucjes en proefjes? Dan is het gloednieuwe vak ‘Bioscoopologie’ helemaal jouw ding! Professor Anke Brouwers en Filmonderzoeker Lennart Soberon nemen je mee op een avontuurlijke tijdreis door de geschiedenis van de film. 

De masters:

Anke Brouwers is filmdocent aan de School of Arts-Hogent en ook freelancefilmjournalist, redacteur en scenarist. Haar boek over stille film, Mooi zijn & zwijgen. De machtige vrouwen van het Amerikaanse stille scherm verscheen recent bij uitgeverij Vrijdag. 

Lennart Soberon is postdoctoraal filmonderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en programmator van KASKcinema (HoGent). Zijn doctoraatsverhandeling ging over vijandvorming in de Amerikaanse actiefilm. Momenteel werkt hij rond de verbeelding van ruimtelijkheid, migratie en landsgrenzen. Hij is tevens medeoprichter van cinefielplatform Kinoautomat in Gent.

De masterclass gaat door op 2 maart in KG Rabot van 10u tot 11u30 voor de 6- tot 9-jarigen en van 12u30 tot 14u voor de 9- tot 12-jarigen.

Inschrijven kan HIER