Spannend nieuws voor filmliefhebbers. Onze vrienden van JEF zijn dit jaar uitgenodigd voor het Giffoni filmfestival in Italië, het grootste jeugdfilmfestival in Europa. JEF mag 2 juryleden afvaardigen om films te bingewatchen en bekende sterren te ontmoeten samen met meer dan duizend andere internationale juryleden. Een weekje film en zon, wie ziet dat niet zitten…

Tijdens het festival verblijf je in een gastgezin van een Italiaans jurylid en leer je vele andere filmfans kennen. Je kijkt ongeveer 2 films per dag, maar daarnaast zijn er ook een heleboel leuke activiteiten en uitstapjes gepland. Er zal bovendien ook iemand van het JEF-team meegaan om alles in goede banen te leiden.

Wie mag mee?
– één jurylid geboren tussen 1 augustus 2006 en 31 juli 2009 (tijdens het festival ben je dan 13 – 15 jaar)
– één jurylid geboren tussen 15 juli 2004 en 31 juli 2006 (tijdens het festival ben je dan 16 – 18 jaar)

Wat verwachten we?
– Je kan je vrijmaken van 20 t.e.m. 31 juli 2022
– Je kan vlot praten in het Engels (Italiaans is mooi meegenomen, maar geen must)
– Je hebt een grote passie voor film en wil die delen met anderen
– Je maakt tijdens het festival geregeld vlogs voor onze social media en bij terugkeer schrijf je een kort verslag

Let op, de vliegtickets zal je zelf betalen. Uiteraard zoeken we een vlucht met een goede prijs zodat het haalbaar blijft om deel te nemen. Ter plaatse heb je alleen wat extra zakgeld nodig voor een ijsje of drankje.

Denk jij nu ook ‘JA IK WIL MEE’? Stuur daphne@jeugdfilm.be dan ten laatste op 18 april 2022 een mailtje met jouw motivatie: Maak een korte video waarin je in het Engels uitlegt waarom jij van film houdt en jij een ideaal jurylid zou zijn.

Meer info: https://www.jeugdfilm.be/jef-vrijwilligers/internationale-jongerenjury